Menu

Het organiseren van een fotoshoot in Rotterdam voor beginners

13 maart 2018 - Cursus fotograaf
Het organiseren van een fotoshoot in Rotterdam voor beginners

Je bent jezelf aan het ontwikkelen als fotograaf en je wilt meer ervaring op doen? Of je gaat een compleet andere kant op qua fotografie en je wilt een nieuwe portfolio opbouwen? Say no more.. ik heb een kleine stappenplan gemaakt hoe je een fotoshoot kan plannen, waar je aan moet denken en wat je moet meenemen.

Waarom zou je een fotoshoot moeten plannen?

Dat heb ik hierboven al kort en bondig verteld maar om het nog even duidelijk te zijn; ervaring, ervaring en ervaring. Je krijgt door je ervaring een beter beeld van wat je kan en wil, waardoor je ook veel zelfverzekerder wordt over je werk wat uiteindelijk als kwaliteit terug ziet in de foto’s. Je blijft telkens motiveren om te blijven groeien en nieuwe dingen te leren.

Ook al zit je 10 jaar in het vak, you never stop growing.

Waarom in Rotterdam?

Rotterdam is een diverse stad waar je veel verschillende soorten locaties kan vinden. Het heeft een industriële achtergrond maar als je weet waar je zoekt ook de meest groene plekjes. Daarbij een skyline en eyecatchers als de Erasmusbrug. Een herkenningspunt voor menig passant.. Dus ook degene die je foto’s bekijkt.
Ook voor bruidsfotografie is Rotterdam een geweldige plek!

Wat heb je nodig voor het plannen?

Een model en een thema. Dat zijn de cruciale punten waar je mee moet beginnen als je begint met plannen. Locatie hebben we al vastgesteld; Rotterdam.

Je kunt modellen via een Facebook oproep optrommelen of je vraagt je beste vriendin om te poseren. Als je in het bezit bent van een statief zou je ook altijd nog jezelf kunnen gebruiken. No more excuses!

Het thema is ook belangrijk ook al hoeft dat niet zó doordacht te zijn als het misschien klinkt. Een thema kan zijn “ Straatfotografie met Model met als thema Urban”.  Je zorgt dat de locatie en model/outfit in dit kader passen en you are done!

handtekening-Serina-williams-2

Wat neem je mee naar de fotoshoot ?

Je camera, minimaal 1 lens en een extra batterij. Meer heb je in principe niet nodig, maar als ik nog wat tips mee kan geven dan doe ik dat graag.

–          Nogmaals: je camera.

–          Lens. Welke lens je mee MOET nemen ligt helemaal aan jezelf. Je weet zelf wat je wilt bereiken en wat je daar voor nodig hebt.

–          Een extra geheugenkaart. Stel je kaartje raakt vol maar je bent pas halverwege.. dan is het fijn om een extra bij je te hebben.

–           Batterij. Ook al is het alleen maar voor je eigen geruststelling.

–          Water.

–          HEEL VEEL INSPIRATIE

Extra

Als extra uitwerking zou je ervoor kunnen kiezen om samen te werken met andere ondernemers. Bijvoorbeeld een make-up artiest die de make up verzorgd bij je model en een fashion studente die eigen kleding ontwerpt.

Ten slotte: have fun en schiet mooie plaatjes!

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.