Menu

Tips om jezelf online te profileren

2 juli 2019 - Fotograaf
Tips om jezelf online te profileren

Ben jij een zelfstandige professional, werkzoekende of een ondernemer die zich graag beter online wil profileren? Dat kan! En het is ook nog eens heel belangrijk. Zoektochten van zowel klanten als werkgevers beginnen namelijk vaak online. En dan is het niet alleen belangrijk dat jij goed gevonden wordt, maar ook dat je professioneel overkomt. Zorg dus voor de juiste uitstraling en presentatie van jouw online profiel. In deze blog geven we je een aantal handige tips om jezelf beter online te profileren.

Je eigen website

Een eigen website kan grote voordelen hebben voor je online profiel. Op een eigen website kun je namelijk van alles kwijt. Het kan dienen als een soort online cv of een online portfolio waarop je laat zien wat je expertise is. Het is een uithangbord voor je werkzaamheden. Als je deze website goed bijhoudt, kan dit zeker zorgen voor een positieve indruk bij klanten of werkgevers. Claim ook een herkenbare domeinnaam, kijk bijvoorbeeld snel of je eigen naam nog vrij is!

Vindbaarheid van je website

Heb je al een eigen website? Dan moet deze natuurlijk wel goed vindbaar zijn in de zoekmachines. De website heeft namelijk alleen maar nut als deze ook wordt gevonden door potentiële klanten of werkgevers. Door ervoor te zorgen dat jouw website hoog scoort op zoekwoorden waarop deze klanten en werkgevers veel zoeken, komt jouw website onder de aandacht. Wie weet haal je hier wel een nieuwe baan of een nieuwe klant uit!

LinkedIn en social media

Ook social media is erg belangrijk als het gaat om online profileren. Op social media kun je namelijk op een laagdrempelige manier in contact komen met potentiële klanten en werkgevers. Vooral je LinkedIn profiel moet in orde zijn, omdat dit een van de eerste plekken is waar vaak wordt gezocht. Houd je LinkedIn profiel up-to-date en zorg dat je professioneel overkomt. Maar zorg er ook voor dat op je andere kanalen geen gekke dingen te vinden zijn en alles er netjes uit ziet. Ook kun je social media gebruiken om meer verkeer naar je website te creëren.

Zakelijke portretfoto bij een portretfotograaf

Bij een goed zakelijk profiel hoort natuurlijk ook een goede zakelijke portretfoto. Het is het slimst om deze te laten maken bij een professionele portretfotograaf. Een foto is erg belangrijk voor een eerste indruk. En het komt nou eenmaal niet professioneel over als je profiel voorzien is van een vakantiefoto of een selfie. Breng dus een bezoekje aan een portretfotograaf. Een portretfotograaf weet precies hoe jij het beste overkomt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.